Az Indonéz Köztársaság Magyaroszágba akkreditált nagykövetének üzenete

Kedves Kollégáim és Barátaim!

Mindenekelőtt kérem engedjék meg, hogy átadjam az indonéz emberek legmelegebb üdvözletét a magyar embereknek és reméljük, hogy e website révén még inkább mélyül a két nemzet közötti barátság.

Hazámban több mint 485 népcsoport él a tengerek szabdalta csodaszép földön, várva, hogy az odalátogatók felfedezzék és megtapasztalják vendégszeretetét. Indonézia, a több ezer sziget országa, bővelkedik kulturális sokszínűségben és hagyományokban.

Befejezésként hadd jelezzem, hogy a website célja az, hogy hozzájáruljon Indonézia jobb megismeréséhez mind az olvasók, mind a magyar társadalom részéről. Hosszú évek sem elegendők ahhoz, hogy felfedezzük Indonéziát, ezért csak próbálkozás, hogy egy ilyen kiadványban bemutathassuk csodálatosságát és sokszínűségét.

Hiszem, hogy a website mégis a legtöbbet nyújthatja olvasóinak.

Szívélyes üdvözlettel:

Abdurachman Hudiono Dimas Wahab


 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Indonézek milliói, beleértve a külföldön élő indonézeket is, számtalan fesztivál és hagyományos esemény keretében ünnepelték a nemzet függetlenségének 68. évfordulóját
Indonézia nemzeti légitársasága Jakarta-London közvetlen járatot indít november 15-étől.
Hatta Radjasa gazdasági miniszter tájékoztatása szerint a mega-beruházásra mintegy 200 millió dollárt különített el a központi kormányzat.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu