Pálmaolaj, mely tiszteletben tartja az embert és környezetét – a fenntartható pálmaolaj.

2014. május 30. | Forrás: Huile de Palme durabale

Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.

Egy évtizede a nagy élelmiszeripari cégek, termelők és környezetvédelmi szervezetek  közösen munkálkodnak azon, hogy  biztosan fenntartható legyen a pálmaolaj termesztés, hogy tiszteletben tartsák az emberi közösséget, az állatvilágot és a biodiverzitást, úgy hogy a trópusi erdők területe se rövidüljön meg.

Az RSPO-tól már 2,2 millió hektárnyi pálmaültetvény nyerte el a bizonyítványt és az élelmezhető mezőgazdasági tanúsítványt. Helyi termesztők millióinak van biztos és elegendő jövedelme.  A Fenntartható pálmaolajért kerekasztal (RSPO) olyan globális, számos szereplőből álló kezdeményezés a fenntartható pálmaolajért, melynek tagjai és résztvevői olyan különböző hátterűek, mint a környezetvédelemért felelős NGO-k, bankok, beruházók, termesztők, feldolgozók, gyártók, pálmaolaj termékek terjesztői és társadalmi NGO-k.

Célunk az, hogy biztossá tegyük, hogy az ételeinkhez felhasznált pálmaolaj fenntartható pálmaolajiparból származzon.