Indonézia 200 millió dollárt különített el a Transz-Szumátra autópálya építésére

2013. július 17. | Forrás: Antara News

Hatta Radjasa gazdasági miniszter tájékoztatása szerint a mega-beruházásra mintegy 200 millió dollárt különített el a központi kormányzat.

„A kormány elhatározta magát a Szumátrát átszelő 2700 km-es autópálya-beruházás meggyorsítására. A szeptemberben kezdő építkezés a sziget északi csücskében található Aceh tartományból a legdélebbi Lampungig fog vezetni.

Djoko Kirmanto közmunka-ügyi miniszter nyilatkozata szerint az építkezés 23 szakaszban fog megvalósulni. 2000 km-en nem lesz szükség területi akvizíciókra. Az út állami tulajdonban lévő ültetvényeken, kihasználatlan területeken fog vezetni.

A Közmunka-ügyi Minisztérium munkatársa, Subagyo nyilatkozata szerint: „A magánkézben levő ültetvények tulajdonosai versengve ajánljanak földterületeket, hogy ezért cserébe a majdani megépült út közelségéből profitáljanak.”

A sűrűbben lakott Jáva szigetén az autópálya fejlesztések során gyakran ütköznek a területszerzés problémájába. A szumátrai út útvonalának tervezésekor ezért igyekeztek minimalizálni a  magántulajdonon átvezető szakaszok hosszát.

A beruházás, melytől Szumátra gazdaságának ugrásszerű fellendülését várják, 2025-re fog befejeződni.

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu