Bali készen áll a Lapkiadók Világszövetségének fogadására

2012. április 18. | Forrás: KOMPAS

A Bali Nusa Dua konferenciaközpont a Lapkiadók Világszövetségének (WAN-IFRA) éves konferenciájának fogadására készül. Az április 10-12 között tartandó esemény először kerül megrendezésre Indonéziában. A Világszövetség ázsiai tagozatának gyűlésére 600 lapkiadásban érdekelt vezetőt várnak a csendes-óceáni ázsiai térségből és a Közel-Keletről.

A tárgyalótermek mellett nagy körültekintéssel folyik az esemény biztonsági rendszerének előkészítése is. Bár a rendezvény nagyszabású, a központ munkatársai aligha illetődnek meg a feladattól, hiszen 2011-ben ugyanitt rendezték meg az ASEAN találkozóját is. Az eseményen várhatóan megjelenik a Lapkiadók Világszövetségének igazgatója és Indonézia alelnöke, Boediono is.

A Lapkiadók Világszövetségének közleménye szerint a konferencia négy részben kerül megrendezésre. Külön konferenciát tartanak a szerkesztők, a hirdetők, a kiadók és a felsővezetők részére is. A konferenciák mellett az esemény részeként expót is rendeznek, valamint sor került az Ázsiai Médiadíjak átadására is.

Az esemény három fő támogatója a Kompas Gramedia média-konglomerátum, valamint a Jawa Pos és a Bali Post napilapok. Az idei konferencia témája a “A lapkiadás és hírközlés jövőjének alakulása és annak alakítása”. Ezen belül a tervezett tárgyalások arra próbálnak majd fényt deríteni, hogy hogyan tarthatnak lépést az újságírók, kiadók a hírközlés világát érő változásokkal.

A Kompas Gramedia Csoport főigazgatója, Agung Adiprasetyo az elektronikus média fejlődéséről szóló elemzéssel járul hozzá a konferenciához.

A Lapkiadók Világszövetségének küldetése, hogy a média színvonalát magasan tartsa, illetve hogy emelje azt. A Szövetség több mint 18000 folyóiratot, napilapot, 15000 internetes hírportált, 3000 média vállalatot tömörít, összesen több mint 120 országból.

 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu