Nyolc külföldi cég fektet be Batamon

2012. március 19. | Forrás: The Jakarta Post

Batam, Riau szigetek – Ez év februárjában nyolc külföldi cég fejezte ki befektési szándékát 10,4 millió amerikai dollár értékben Batamban, a Riau szigetek tartományban, tájékoztatott egy helyi hivatalnok

A nyolc cég Szigapurból, Malájziából, Indiából, az Egyesült Államokból, Németországból és Dél-Koreából való, mondta el Dwi Djoko Wiwoho, a Batam Igazgató Tanács (BP Batam) a one-stop integrált szolgáltatók és közkapcsolatok igazgatója.

„A legtöbb céget az elektronikai és alig néhányat a hajóipar érdekelte” mondta a hivatalnok, aki még hozzátette, hogy BP Batam Ázsiának, ezen belül is kimondottan Kelet-Ázsiának szenteli figyelmét, mert az Európát és az Egyesül Államokat sújtó válságból való kilábalásnak még nincs jele. „Ugyanakkor az európai és az egyesült államokbeli cégek még mindig érdeklődnek batami befektetések iránta, mi biztató”, tette hozzá..

Djoko Wiwowo reméli, hogy Batam az amerikai és európai országok számára a legfőbb befektetési célpont marad.

BP Batam évente 100 külföldi befektető számára célpont.

„2012 februárjáig 12 befektető jelezte komoly szándékát, melyból 10 valósult meg”.
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu