Az Egyesült Arab Emírségek házelnöke dicséri az Indonéz Köztársaságot, mint demokratikus muszlim országot

2012. január 31. | Forrás: ANTARA News

UAE parlamentjének házelnöke Mohammad Ahmad Almour példaként említi Indonéziát, mely az Iszlám Konferencia Szervezetének (OIC) tagországaként elkötelezettje a demokráciának és toleráns iszlám kultúrának.

A Nyugat gyakran említi, hogy a demokrácia és iszlám nem jár kéz a kézben, sőt a kettő még nézeteltérésbe is keveredhet egymással, mondta Hidayat, az Indonéz Képviselőház Interparlamentáris Együttműködésért felelős Testületének vezetője, hivatkozva Almour megállapítására a Palembangban megrendezett iszlám parlamenti találkozón.

“Indonézia lakosságának túlnyomó többsége ugyan muszlim vallású, Indonézia elkötelezett a demokrácia megvalósításában és ezért is büszkesége az OIC-nak”, idézte Hidayat Almourt.

Hidayat még elmondta, hogy az UAE parlamentje reméli, hogy Indonézia még meghatározóbb szerepet játszhat a Nyugatnak a demokrácia iszlám szemszögből való előnytelen megközelítésének megváltoztatásában.

Ezért számos félreértésen alapuló képet lehet tisztábbá tenni, leszögezve, hogy az iszlám nem azonos a terrorizmussal.

“Indonézia híres arról, hogy vendégeit milyen figyelmességgel és tisztelettel övezi. Az UAE házelnöke nagyra értékeli ezt a tulajdonságot”, mondta Marzuki Alie, az Indonéz Képviselőház elnöke ugyanezen a rendezvényen.

Az arab országok azt szeretnék, hogy az iszlám terrorizmusra vonatkozó stigma eltűnjön Indonézia kiválóan ápolt kapcsolatában Európával és Amerikával.

Indonézia meg tudja mutatni, hogy a demokrácia nem ellentétes az iszlám értékeivel és azzal, hogy az iszlám nem egyenlő a terrorizmussal, a támadásokat pedig extrém kis csoportok hajtják végre, akik nem képviselik magát az iszlámot
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu