Hét indonéz tanuló nyert a Nemzetközi Tudományos Olimpián

2012. január 31. | Forrás: The Jakarta Post

Hét indonéz tanuló három arany, három ezüst és egy bronz érmet nyert a Nemzetközi Zhautykov Olimpián

A matematika, a fizika és a kompjuter tudományok olimpiáját 2012. január 15. és 21. között rendezték meg Kazakhsztánban, Almaty városában, ahol 18 ország 54 csapatának 343 résztvevője mérte össze tudását.

A 9 fős indonéz delegációt Anton Wardaja és Zainul Abidin vezette.

Erwin Handoko Tanin (Medan), Albert Datui (Banten) és Limiardi Eka Sancerio (Banten) három arany medált nyert.

Christa Lorenzia Soesanto (Banten), Fransisca Susan (Jakarta) és Peter Tirtowijoyo Young (Surabaya) ezüst medált, Indhika Fazhan Warsito (Jakarta) pedig bronz érmet nyert.

A kompas.com vasárnapi megjelenésében Anton Wardaja Jakartában elmondta, hogy „a résztvevőknek csupán a fele tudott érmet szerezni”.
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu