Az Indonéz Köztársaság 146 nemzetközi szerződést írt alá 2011 folyamán

2012. január 24. | Forrás: ANTARA News

Indonézia összesen 146 nemzetközi szerződést írt alá 2011-ben, a Külügyminisztérium tájékoztatása szerint

„A 2011-ben aláírt 146 szerződésből 131 kétoldalú, 9 ASEAN-nal kapcsolatos és 6 nemzetközi szerződés”, PLE Priatna, a Külügyminisztérium információs és média ügyekért felelő osztályvezetője adta a tájékoztatást.

Priatna elmondta, hogy 149 együttműködési megállapodás aláírására került sor külföldi országokkal, melyből 96 gazdasági és 53 biztonsági és jogi témát ölel fel.

2012. január 17-én Marty Natalegawa külügyminiszer és az indonéz Képviselőház biztonságért és nemzetközi kapcsolatokért felelős I-es Bizottságának találkozóján annak vezetője, I. Mahfudz Siddiq kifejezte elismerését a kormány diplomáciai területen elért sikereiért.

A találkozón azonban arra figyelmeztetett, hogy a kormány erősítse a gazdasági diplomáciát és működjön közre az abban érdekelt minisztériumokkal.

A közelmúltban Marty Natalegawa külügyminiszter új évi beszédében megállapította, hogy a külföldön működő indonéz képviseletektől elvárják, hogy az ország export piacát bővítsék, mely révén a 2012-re kitűzött 230 milliárd dolláros export volumen megvalósítható legyen.

„A külügyminisztérium utasította az összes tengerentúli képviseletét, hogy tegyenek lépéseket abba az irányba, hogy még vonzóbbá váljon a külföldi befektetők számára az indonéz gazdaság hasznára „Az Indonéz Gazdaság Fejlődésének Kiterjesztésére és Előmozdítására Mester Tervvel (MP3EI) összhangban”, mondta a miniszter.

A miniszter még azt is említette, hogy a képviseleti irodáknak hozzá kell járulniuk ahhoz a 2012-re kitűzött célhoz, hogy összesen 8 millió külföldi turista látogasson az országba.

A miniszter elmondta, hogy 2011-ben országa 146 nemzetközi megállapodást írt alá, melyből 131 kétoldalú. 26 megállapodást jóváhagyott. Az összes megállapodás majdnem 90%-a kétoldalú, több mint 60%-a gazdaság területére vonatkozik.


„A gazdasági diplomácia Indonézia kétoldalú diplomáciájának szerves része. Azok a törekvések, melyek fokozzák a kétoldalú kapcsolatokat a gazdaság, a kereskedelem és a befektetések terén, az indonéz diplomácia prioritásának felelnek meg. Ezel támogatják a nemzeti fejlődést és a gazdasági növekedést, egyben az indonéz lakosok jólétét”, fejtette ki Marty.

A miniszter megállapította, hogy az indonéz nagykövetségek 2011-ben világszerte mélyíteni és bővíteni kívánták Indonézia hagyományos piacait, ugyanakkor próbálták meghatározni és felismerni a nem hagyományos piacokat is.

„Mindnyájan tanúk vagyunk és learatjuk az eredményeket. Vegyük példaként Indonézia kétoldalú kereskedelmi volumenét. 2010-hez képest szinte mindegyik ország viszonylatában növekedtek a mutatók. A kereskedelmi volumen, számunkra 13 stratégiai partneri viszonyban lévő országgal meredeken, átlagban 50%-al emelkedett” fejezte be a miniszter.
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu