Két miniszter is Támogatja a Geotermikus Terveket Indonézia Erdős Területein

2012. január 18. | Forrás: Embassy of the Republic of Indonesia

Az energia-és ásványforrások minisztere Jero Wacik és az erdészeti miniszter Zulkifli Hassan aláírtak egy megállapodást, mely geotermikus energiát előállító létesítmények üzembehelyezését eredményezi védett erdei területeken.

Az együttműködési megállapodás, melyet a két miniszter közösen írt alá, azt tartalmazza, hogy a két fél együttműködik és gyorsítja az engedélyezés folyamatát a geotermikus fejlesztési létesítmények esetében védett erdőterületeken.

Jero Wacik kifejtette, hogy országának egyre növekvő az energiaigénye, ezért az alternativ energiaforrások, beleértve a geotermikus energiát is elengedhetetlenül fontosak.

“Egyre komolyabban ösztönözzük a geotermikus energiaforrások kiaknázását” és a Föld geotermikus energiaforrásának 40%-a Indonéziában található, tette hozzá Wacik,

Zulkifli Hassan erdészeti miniszter elmondta, hogy a kollégájával aláírt megállapodás egybeesik azzal az elnöki utasítással, hogy gyorsítsák fel a geotermikus energiaforrások fejlesztését.

“Ez a megállapodás támogatni fogja a kormány programját, hogy 10.000 MW-os termeléskapacitást hozzon létre”, mondta.

Jero miniszter szerint a két félnek egytől hét hónapnyi ideje van arra, hogy kiadja a geotermikus fejlesztési beruházásra szóló engedélyezést és felgyorítsa az országban 28 helyen építendő létesítmények beindítását, melyek név szerint az alábbiak: Lumit Balai, Sarulla, Karaha, Telaga Ngebel, Bedugul, Gunung Ungaran, Gunung Rajabasa, Rauntau Dedap, Gunung Tampomas, Hu’u Daha, Sorik Merapi és Sokari, Tangkuban Perahu, Balwen Ijen, Baturaden, Wayang Windu, Patuha, Dieng, Kaldera Danau Banten, Cisolok Sukarame, Lili Panangawan, Sungai Penuh, Hululais, Kamojang 5 és 6, Sibayak, Iyang Argopuro, Kotamobagu és Darajat.
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu