Borobudur batikoló falvat alakít ki

2012. január 18. | Forrás: Embassy of the Republic of Indonesia

Közép-Jáván a Borobudur-i kerületi adminisztráció batikolással foglalkozó falut hoz létre új turista látványosságként

A Borobudur szentélye melletti Wanurejo turista falu 20 asszonya batikoló tanfolyamon vesz részt, hogy fejlessze a batik kézművességet.
“Eddig a batik kézművességet nem a rangján kezelték”, fejtette ki a tempo.co-nak Arry Widinugroho, a kerület vezetője.

A magelangi Harapan Bangsa Kurzus és Oktatási Központ szervezte az egy hónapos tanfolyamot, melynek során az asszonyok elsajátítják a finoman megmunkált míves batik elkészítését és megtanítják őket arra is, hogy hogyan hozzanak létre üzleti csoportokat, melyek révén termékeik piacképessé válhatnak.

Az új batik központok révén azt remélik, hogy Borobudurban tovább maradnak a látogatók és érdeklődnek a batikolás iránt, mely erősíti a helyi gazdaságot, mondta még Arry úr.

A borobuduri batik mintákról és azok jellegzetes vonásairól még tárgyalásokat folytatnak a helyi közéleti személyiségekkel és művészekkel.
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu