ASEAN-Latin-amerikai Üzleti Fórum ülése jövő februárban

2012. január 18. | Forrás: Embassy of the Republic of Indonesia

A III. ASEAN-Latin-amerikai Üzleti Fórumot 2012. február 23-24-én tartják Jakartában, közölte az ASEAN Alapítvány egy sajtónyilatkozatban

Dr. Makarim Wibisono, az ASEAN Alapítvány elnöke és az őt meglátogató Paulo Alberto Da Silveira Soares, Brazília Indonéziában akkrediált nagykövete tárgyaltak a Fórum előkészületeiről.

Soares nagykövet elmondta, hogy a Fórumtól azt remélik, hogy hozzájárul az ASEAN és a latin-amerikai üzleti élet, különösen a kereskedelem és a fejlesztés élénkítéséhez.

A nagykövet kifejezte abbéli reményét, hogy nem csupán az üzleti szektorral kapcsolatosan rendeznek szemináriumokat, hanem a környezetvédelem, élelmiszer- biztonság és a megújuló források területén is átadásra kerül tudás.

Dr. Makarim Wibisono egyetértett abban, hogy tettekre kell váltani az ASEAN és Latin-Amerika közötti kereskedelmi és üzleti szférát fejlesztő, illetve a két régió általános problémáira megoldást kereső kötelezettségvállalást.

Makarim újból elmondta, hogy az ASEAN Alapítvány elkötelezett abban, hogy támogassa az ASEAN-közösséget a nagyobb ASEAN tudat megszerzésében, az emberek közötti interaktivitásban, az üzleti szektorban, a civil társadalomban, az egyetemi körök és az ASEAN-ban érdekelt személyek körében.

Mind Makarim Wibisono, mind Soares nagykövet hiszi, hogy a Fórum révén egy igéretesebb és nyitottabb partneri kapcsolat nyílhat meg az ASEAN és Latin Amerika között.

A Fórum a harmadik, egyben befejező része az ASEAN Alapítvány azon három részből álló tervének, mely közte és az Inter-Amerika Fejlesztési Bank (IDB) között 2009-ben lépett életbe.

A tervnek az a lényege, hogy támogassa a tudás átadását Délkelet-Ázsia és Latin-Amerika országai között a kereskedelem és befektetés területén, illetve az interregionális partnerség és kapcsolat révén erősítse a két régió közti beruházásokat és kapcsolatokat.

2009. október 12-én Jakartában tartották „A gazdasági kapcsolatok kilátásai” címmel az első találkozót Délkelet-Ázsia és Latin-Amerika között, a második alkalom már konferenciára bővült „Az ASEAN-Latin Üzleti Fórum 2010” elnevezéssel, melyet 2010. november 18-án Bangkokban rendeztek meg.
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu