Az UNESCO az emberiség szellemi örökségének részeként ismeri el a sámán táncot

2011. november 30. | Forrás: Embassy of the Republic of Indonesia

Az UNESCO, az ENSZ oktatási, tudományos és kulturális szervezetének Balin rendezett ülésén 2011. november 24-én hivatalosan is az emberiség szellemi örökségének részeként ismerte el az acsehi hagyományos sámán táncot.

Az UNESCO a szellemi örökség védelméért felelős kormányközi bizottságának Balin 2011. november 22-től 29-ig között tartott 6. ülésén jelentették be a döntést.

„Az UNESCO Titkársága, a nem kormányzati szervezetek és szakértők már tanulmányozták a sámán táncra vonatkozó dokumentációt, ma pedig indítványoztuk annak elfogadását”, nyilatkozta sajtóközleményében a Turizmus és a Kreatív Gazdaság Minisztériumának szóvivője, I Gusti Ngurah Putra csütörtökön.

„Hála Istennek, a sámán tánc megfelelt a támasztott követelményeknek, így hivatalosan is az UNESCO sürgős védelmet igénylő szellemi kulturális örökség listájára került”, idézi a szóvívőt az Indonéz Hírügynökség, az ANTARA.

Indonézia 2010 márciusában javasolta a sámán tánc UNESCO listájára kerülését.
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu