REDD+ a durbani találkozó kulcspontja a WWF

2011. november 30. | Forrás: Embassy of the Republic of Indonesia

A környezetvédelemmel foglalkozó nem kormányzati szervezet a Világ Természeti Alap (WWF) Indonézia arra figyelmeztetett, hogy az „Erdőirtásból és erdőpusztulásból származó kibocsátások csökkentése – REDD+” terén előrelépések történhetnek az infrastruktúra és a szervezés jobbításával.

„A nemzeti szinten lévő komponensek fejlesztésének követnie kell a nemzetközi szinten lévő nemzetközi megállapodásokat”, fejtette ki Nyoman Iswarayoga a WWF Indonézia klímaváltozásért és energiaügyekért felelős igazgatója.


Hozzátette, hogy az indonéz hatóságoknak részt kell vennie az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testület (UNFCCC) durbani konferenciáján.


WWF Indonézia javasolta továbbá, hogy a hivatalnokok vegyék figyelembe országuk REDD+-ját és a mérhető, jelenthető és ellenőrizhető programját (MRV), különös tekintettel az egyezkedési, megállapodási folyamatban Durbanben.


Végezetül a WWF Indonézia kérte a tárgyalókat, hogy a káros-anyag kibocsátás és a klímaváltozás terén is figyeljenek és vegyék számításba a civil szervezetek és helyi közösségek kötelezettségvállalását.
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu