Két Rafflézia virág is kivirágzott Bengkulun

2011. november 30. | Forrás: Embassy of the Republic of Indonesia

Két Rafflézia Arnoldi virág (bűzvirág) is kinyílt a Taba Penanjung védett természeti parkban Bengkulu megye Közép-Begkulu körzetében.

A két, egymástól csupán 15 méterre álló növény egyszerre borult virágba, tájékoztatott Anggi, egy helyi lakos.

A hatalmas növények a Kepahiang kerületet Bengkulu városával összekötő úttól 100 méterre virágzanak.

Múlt héten Kepahiang körzet Bukit Daun nevű védett erdejében is virágzott egy Rafflézia.

A „Tebat Monok ritka növények szerelmeseinek” kordinátora Holidin úr elmondta, hogy ebben évben eddig 13 Raffléziát találtak.

„Azt reméljük, hogy egy, még bimbót nevelő növény a héten virágba borul”.

Holidin úr arról is tájékoztatott, hogy Bukit Daun védett erdeje és a Taba Penanjung I. és II. védett természeti parkok a Rafflézia lelőhelyei. Ugyanakkor az erdőterületek nagysága a kávé ültetvények telepítése miatt változott. Kifejtette, hogy a kormánynak erőfeszítéseket kell tennie, hogy a Rafflézia Arnoldi természetes közege megmaradjon.

A Rafflézia a világ legnagyobb, legnehezebb, legritkább és az egyik legszagosabb virága. Teljes virágzáskor koronája eléri az 1 m átmérőt és súlya a 10 kg-t. Parazita növény levél, szár és gyökér nélkül.
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu