Nangroe Aceh Darussalam

2011. február 17. | Forrás: indonesia-tourism

Aceh (ejtsd: Acse) Indonézia egyik különleges területe, Szumátra szigetének északi csücskén található. Teljes neve: Nanggroe Aceh Darussalam. Azt tartják, hogy itt telepedett meg Délkelet-Ázsiában elsőként az iszlám. A 17. század elején az Acehi Szultanátus volt a leggazdagabb, legerősebb, legkulturáltabb állam a Malakkai-szoros régióban. A tartomány hosszú története a politikai függetlenségről és a külső erők ellenőrzésével szembeni heves ellenállásról szól, legyenek azok a holland gyarmatosítók, vagy az indonéz kormányok. Fontos természeti nyersanyagforrásai vannak, olaj és gáz is egyebek mellett, egyes becslések szerint Aceh gáztartalékai a világon a legnagyobbak közé tartoznak. Indonézia többi részéhez viszonyítva vallási értelemben konzervatív országrész.

Idegenforgalmi hivatal
Jl.Tengku Cik Kuota Karang no.3.Banda Aceh
Telefon: (62-6519 23692, -26206, -21108 Fax.: -33723
http://www.aceh.net

Elérhető
Medántól csak 45 percre és Dzsakartától is csak két és fél órányira, Szingapúr és Kuala Lumpurból Medánon át még közelebb is van, mint Dzsakartától.

Események
Acehi Kulturális Hetet tartottak Banda Acehben 2008 augusztusában, ahol olyan táncokat adtak elő, mint a Tari Seudati (seudati tánc).

Érdekes helyek


A Weh szigetet gyakran csak fővárosa, Sabang nevével emlegetik, ez a szigetvilág legnyugatibb szigete. A Malakka-szoros szájában áll, sok yachtnak és cirkálónak ez a tengeri átjárója. Weh csak 18 mérföldnyire, - kompon egy órányira - van Banda Aceh Uklee-Lheue kikötőjétől. Már hagyományos kikapcsolódás Weh szigetén a búvárkodás, és az instruktorok gyakran ajánlják merüléseket olyan helyeken is, mint a Rubiah szigeti mesés Tengeri Kert.

Az Alass folyó az Indiai Óceánba folyik, kivételes zúgói szinte vonzzák a lelkes raftingosokat a világ minden tájáról.

A Leuser-hegy csúcsára, 3404 méterre felmenő gyalogtúra 10-14 napig is eltarthat. Angasan kicsiny falva a megfelelő kiindulási pont, ami Blang Kejerentől nyugatra pár órányi járásra fekszik, s a legtöbb hegyi túrázó itt tölti az első éjszakát. Az első öt napon szinte érintetlen esőerdőn kell áthaladni, ahol gyakran találkozhatnak a turisták ritka főemlősökkel is.

A Baiturrahman mecset az iszlám építészet és díszítőművészet mesterműve, Banda Aceh egyik büszkesége. Öt hagymakupolája, két minaretje, széles, fehér falai és oszlopai gyönyörűen díszítettek.

Aceh Túracsomag

Első nap: Banda Aceh - érkezés a Blang Bintang repülőtérre, találkozás, utazás a hotelbe. Délután városnézés, ebben a Nagymecset, a múzeum, a Poecuti Háborús emlékmű megtekintése, Pintu Khop és Gunongan szerepel. Az este: szabad időtöltés, vacsora a hotelben.

Második nap: Banda Aceh - utazás a környéken, benne tipikus falu, az Indraotrai régi erőd, Malhayati admirális sírja és a Krueng Raya és Ujong Bate’e tengerpart meglátogatása. Ez utóbbi helyen jellegzetes acehi ételeket szolgálnak fel az ebédhez. Ezt követően megtekintik az Iskandar Nuda múzeumot, az Ulee Lheue-i régi kikötőt, a Cut Nyak Dhien múzeumot, a Lhok Nga és Lampu’uk tengerpartokat, ahol fürdőzhetnek és megnézhetik a naplementét, vacsora a hotelben.

Harmadik nap: Banda Aceh - a reggelit követően kiutazás a repülőtérre, irány a következő célállomás.
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu