Indonézia vált a “békefenntartási központ” hálózat mozgatórugójává

2011. február 07.

Indonézia komoly erőfeszítéseket tett, hogy a régió bekefenntartási központ hálózat mozgatórugójává váljon: Indonézia elkötelezettsége a béke fenntartására, az ENSZ egyik legnagyobb békefenntartó csapatának küldőjeként ily módon nyilvánult meg.

Indonézia komoly erőfeszítéseket tett, hogy a régió bekefenntartási központ hálózat mozgatórugójává váljon: Indonézia elkötelezettsége a béke fenntartására, az ENSZ egyik legnagyobb békefenntartó csapatának küldőjeként ily módon nyilvánult meg.
Az Indonéz Köztársaság külügyminisztere Dr. Marty Natalegawa elmondta, hogy a világbéke-fenntartásának kérdéskörében Indonézia aktívan hozzájárul a világ -békefenntartó missziói stratégiai felfejlődési koncepcióinak fejlesztéséhez.

A jövőben az indonéz diplomácia folyamatosan kifejezi készségét a világbéke ENSZ általi békefenntartásának támogatásában. Indonézia fontosnak tartja, hogy növekedjen a civilek szerepe vagy a Fehér Sisak Bizottság elvei alapján a konfliktus sújtotta övezetekben az utólagos rehebilitációs és egyéb programok alapján történő segítségnyújtás.

A békefenntartóerők támogatásának fejlesztése mellett, a nemzetközi béke és biztonság fenntartásábani erőfeszítések mellett Indonézia számára központi szereppel bír a nukleáris leszerelés és a nukleáris fegyverek nélküli világ megteremtése.
Indonézia elhatározása az Átfogó Atomcsend Szerződés (CTBT) ratifikálásra pozitív választ váltott ki a nemzetközi közösségből. Indonézia reméli, hogy 2011-ben a ratifikálási folyamat befejeződik, mely ösztönözni fogja az összes országot a szerződésben írtak betartására.

 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu