Al Gore: Indonézia „Szuperhatalom” lehetne

2011. február 07. | Forrás: Kompas.com

2007 Nobel-békedíjasa, az Egyesült Államok korábbi alelnöke Al Gore azt jósolja, hogy Indonézia geotermikus hőenergiából nyert villamosenergiával szuperhatalom lehetne, mely többletet eredményezhetne az indonéz gazdaságnak, hangzott el az Ázsia-Csendes-óceáni Klíma Csúcson Gore megnyitóbeszédében.

A korábbi alelnök látja, hogy Indonézia a Föld harmadik legnagyobb országa, mely geotermikus energiából villamosáramot termel és egyben az az ország, mely a széndioxid kibocsátása miatt is különleges, mert java az erdőkből és a tőzegből ered. “Tudósok és szakértők között széles körben ismert, hogy a geotermikus hőforrások kiterjeszthetik a széndioxid-mentes villanyáram határait a világon”, magyarázta Al Gore.

A Kényelmetlen igazság dokumentum film révén Oscar-díj nyertes is Al Gore.

Forrás: Kompas.com

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu