Az indonéz kávé nagy része az USA-ban talál gazdára

2013. július 17.

Az Amerikai Egyesült Államokban mint hagyományosan nagy kávéfogyasztó országban óriási kereslet mutatkozik az indonéz kávé iránt.


Az Indonéz Külügyminisztérium külkereskedelmi osztályának tisztviselője, Zulfikar elmondta, hogy 2012-ben Indonézia kávéexportja 8%-ot növekedve elérte a 320.000 tonnát. Bár az Amerikai Egyesült Államok lakói nem tartoznak a világ legnagyobb kávéfogyasztói közé, az ország méretéből adódóan Indonézia számára nagyon fontos piacot jelent.

Zulfikar elmondása szerint Indonéziában a kávé minőségi nagyon jó, viszont termelési hatékonyság alacsony. Míg Vietnámban hektáronként négy tonnát is képesek megtermelni, Indonéziában ennek átlagosan csak a negyedét.

Az országban a termelési hatéjonyság növelése mellett új területek bevonásával is nőhet a termelés. Jelenleg Indonéziában 1,3 millió hektáron termesztenek kávét, köztük Acehben, Észak-Szumátrán, Lampungban, Nyugat-Jáván, Közép-Jáván, Balin, Kelet-Nusa-Tenggarán, Dél-Szulavézin és Pápuán.

 

 


 

 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu