Nemzetközi bábfesztivál Balin

2013. július 11. | Forrás: Antara News

A Nemzetközi Wayang Fesztivál Szeptember 22-27 között kerül megrendezésre Gianyarban, számos indonéz és külföldi résztvevővel.


„Az indonéz bábművészek mellett nyolc országból érkeznek előadók: Japánból, az Amerikai Egyesült Államokból, Iránból, Kínából, Indiából, Malajziából, a Fülöp-szigetekről, és Tájföldről.

Az indonéz résztvevők a wayang-bábozás több különböző, köztük néhány alig ismert változatát is bemutatják. Látható lesz nyugat-jávai wayang golek, a közép-jávai wayang wonosari-i változata, a jávai kínaiak bábszínháza, a wayang potehi, a Lombokon élő sasak népcsoport és a házigazda balinézek bábművészete is. A fellépők nagy száma miatt az előadások 30-60 percesek lesznek.

Gianyar régense, Anak Agung Gde Agung Bharata reményét fejezte ki, hogy a fesztivál hozzájárul majd a hagyományos bábművészet különböző ágainak továbbéléséhez.

 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu