Indonézia Csodálatos Orchideái

2013. április 04. | Forrás: http://www.orchideakiallitas.hu/

ORCHIDEA ÉS BROMÉLIA KIÁLLÍTÁS ÁPRILIS 26-28. KÖZÖTT A VAJDAHUNYADVÁRBAN (MEZŐGAZDASÁGI MÚZEUM)

INFORMÁCIÓ


Dátum: 2013. Április 26 – 28.
Helyszín:1146 Budapest, Vajdahunyadvár, Mezőgazdasági Múzeum
Nyitvatartás: Minden nap 10 – 18 óráig 
Jegyelővétel: 2013. március 19-től a Mezőgazdasági Múzeum (Vajdahunyadvár) jegypénztáránál a Múzeum nyitvatartási idejében.

OTP Szép kártyát és MKB Szép kártyát elfogadunk, valamint bankkártyás fizetés lehetséges.
 

JEGYÁRAK
Felnőtt - 1600 Ft
Nyugdíjas (62 év felett) - 1200 Ft
Diák (6-18 éves kor között) - 1200 Ft
Családi (2 felnőtt + 2-3 gyermek) - 4400 Ft
Csoportos (előre bejelentett min. 15 fős csoport)  - 1200 Ft
Ha itt a tavasz, akkor itt az orchidea kiállítás ideje is. Mint minden évben, idén is várja látogatóit a tavaszi Orchidea és Bromélia Kiállítás a Magyar Orchidea Társaság rendezésében. Ebben az évben a Társaság Indonézia vadregényes tájain, sűrű erdőségeiben, a vulkánok lábainál és a tengerparton élő szebbnél szebb orchideákat szeretné megmutatni a nagyközönségnek. Indonézia távol esik hazánktól, szinte a világ túlsó felén található ez a több mint 17000 szigetből álló egzotikus, gyönyörű  ország, a maga páratlan állat- és növényvilágával. Tudjuk, hogy itt él a szumátrai tigris, és itt működik 
 a világ egyetlen orángután parkja, ahol évek óta komoly erőfeszítések folynak e kihalófélben lévő faj megmentéséért.

Arról már kevesebb szó esik, hogy a „földi paradicsom” hírében álló Indonézia nemcsak ritka állatfajairól híres, hanem káprázatosan gazdag növényvilágáról is. E sok szigetből álló ország több mint 5000 orchideafaj hazája. Itt fedezték fel többek között a manapság oly népszerű lepkeorchideát, a Phalaenopsist is. Érdekessége a dolognak, hogy egy lepkegyűjtő látta meg Indonézia legkeletibb sziget-csoportján a faágról lecsüngő, gyönyörű, hófehér virágú orchideát, amit első pillanatban pillangónak nézett. Erre utal a növény neve is. Ma már számtalan hibridje elérhető e csodálatos növénynek, amely az évek során sok otthonban szobanövénnyé vált. 

A hosszan elnyúló szigetcsoportot változatos időjárási viszonyok jellemzik, megtalálható itt a meleg,  párás esőerdő, a monszun övezet, amelyben az esős és száraz időszakok váltakoznak, és vannak magas hegységek is,  ahol a hőmérséklet alacsonyabb, a levegő frissebb. Ezeken a tájakon valóban minden adott ahhoz, hogy az orchideák gazdag változatossága kiteljesedjék. A rizsföldek, a tea- és kávéültetvények szegélyein ott csüngenek a fákon az élénk színű, illatos orchideák, de az igazi, háborítatlan békét és a túlélést a számtalan nemzeti park biztosítja számukra. 

Ennek a gazdag növénykincsnek egy részét mutatja be a Magyar Orchidea Társaság a tavaszi kiállításán, idecsempészve a távoli Indonézia esőerdeinek hangulatát.

A csodálatos, színes-illatos orchideákon kívül természetesen az orchideák gondozásával foglalkozó előadásokkal, szaktanácsadással, átültetési bemutatókkal is várja az Orchidea Társaság a kedves látogatókat a Mezőgazdasági Múzeumban, április utolsó hétvégéjén.  Mint mindig, most is lesz lehetőség arra, hogy az érdeklődők – kedvet kapva e gyönyörű növények otthoni tartásához – a kiállításon jelen lévő hazai és külföldi kereskedőknél beszerezhessék azt az orchideát, amire vágynak. 

A belépőjegyek az Oázis kertészeti áruházaiban levásárolhatók. A levásárlás feltételei az Oázis honlapján megtekinthetők

 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu