A kalimantani orangutanok egyre több látogatót vonzanak

2013. március 21. | Forrás: Antara News

A kelet kalimantani Kutai Nemzeti Parkot az utóbbi években egyre többen keresik fel, elsősorban az itt közelről megfigyelhető orangutánok miatt."A látogatók száma évről évre nő" -- mondta Hernowo Suprianto, a nemzeti park munkatársa. A nemzeti park egyik gyakran látogatott településén, Prevebnél az őserdei növényvilág és más állatfajok (köztük a ködfoltos párduc, az ázsiai aranymacska) mellett 25 vad orangutánt tekinthetnek meg az ide utazók.

2012-ben összesen 750 turista kereste fel a nemzeti park ezen települését, mely a samarindai repülőtérről autóval megközelíthető. Suprianto elmondta, hogy a külföldi turisták általában három napot töltenek az erdei szállodában, hogy természetes élőhelyükön találkozzanak a vadon élő orangutánokkal.
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu