Banten halgazdaságokba vár európai befektetőket

2013. március 04.

A banteni tartományi kormányzat együttműködési és befektetési lehetőségeket ajánlott fel az európai befektetőknek.


„Az európai üzletemberek érdeklődnek a halgazdaságaink nyújtotta lehetőségek iránt” -- a banteni Befektetés-Koordinációs Tanács képviselője, Eneng Nurchayati nyilatkozata szerint. Mint elmondta, Banten kormányzója, Ratu Atut Chosiyah Ukrajna és Grúzia nagyköveteivel egyeztett a kérdésben.

„Európa országaiban van érdeklődés tartományunk haltelepei iránt, elsősorban az olyan fajok termelése iránt, amelyek Európában nem elérhetők, úgy is mint a nálunk honos egyes sügérfélék iránt” – mondta.

Az ipar fejlesztésének részeként a banteni kormányzat az indonéz Tengerészeti és Halászati Minisztériummal készíttetett tanulmányokat. Hamarosan pedig a nagykövetek után Ukrajna és Grúzia potenciális befektetőivel tárgyal a tartomány vezetősége. „A tartomány gazdaságának további erősítésének érdekében a külföldi tőke bevonzását kell megcéloznunk” mondta Nurchayati.
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu