A Taman Ayun templom immár a Világörökség része

2013. január 18. | Forrás: The Jakarta Post

Bali egyik hírességét, a Taman Ayun templomot a Világörökség részévé választotta az UNESCO. A hírre reagálva Badung régensség kormányzata határozatott hozott a templom környékének felújításáról.

Anak Agung Gde Agung, Badung régense elmondta, hogy 11 milliárd rúpiát (250 millió forintot) különítettek el a területfejlesztésre, mely során elsősorban a templom környezetét teszik szebbé, vonzóbbá a turisták és a zarándokok, hívők számára.

A templom mellett vezető út forgalmát korlátozni fogják és a továbbiakban tilos lesz itt a parkolás is. Viszont a templom közelében, mind a keleti, mind a nyugati oldalán új parkolókat alakítanak majd ki.

A fejlesztés részeként a templom mellett egy kis múzeum épül majd. Továbbá az étel- és szuvenírárusítást is szabályozni fogják, hogy megőrizzék a Taman Ayun szépségét. Az árusok számára külön piacteret alakítanak ki, ahol a kormányzati szándék szerint fafaragásokat, szobrokat, festményeket és minőségi kézműves termékeket is lehet majd vásárolni.

A Bali tartomány fővárosától, Denpasartól 18 km-re, észak-keletre található templom a 17. században épült, Tjokorda Bima Sakti Blambangan király, a Mengwi királyság alapítójának megbízására. A központi, balinéz stílusú emeletes tetővel készült szentélysor különlegessége, hogy egy négyzet-alakú medence közepén állnak, olyan hatást keltve, mintha a vízen úsznának.

A ′"taman ayun" név jelentése "az elme kertje", amiből arra következtethetünk, hogy nem csak a vallási események megtartására, hanem a pihentető elmélkedésre is alkalmas helyszín lehet.

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu