Államilag támogatott bankkártya Jakarta hátrányos helyzetű tanulóinak

2012. december 03. | Forrás: The Jakarta Globe

A főváros frissen kinevezett kormányzója szombaton bemutatta a Jakarta Smart Card programot, melynek keretében alacsony jövedelmű szülők gyermekeinek osztanak havonta feltöltésre kerülő bankkártyákat.

A Bank DKI speciális bankkártyáját havonta 240.000 rúpiával (mintegy 6000 forinttal) tölti majd fel a kormányzat. A pénzt a gyerekek iskolai egyenruhára, könyvekre és utazási költségeik fedezésére fordíthatják.

A főváros az év végéig 10.000 bankkártyát oszt szét 98 magán és 15 állami iskola tanulói között, a számlákon elhelyezett pénz pedig szabadon felhasználható lesz. Mint a kormányzó, Joko Widodo elmondta, „a tanulók tudják a legjobban, hogy mire van szükségük”.

A kormányzat a tanárokkal és a szülőkkel együttműködve a későbbiekben felmérést készít, hogy mire használták fel a tanulók a támogatást.

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu