Az indonéz kormány üdvözölte a palesztin állam ENSZ általi elismerését

2012. december 03. | Forrás: The Jakarta Post

Marty Natalagewa pénteki nyilatkozata szerint ”Az hogy az ENSZ megfigyelői státusszal ruházta fel Palesztinát, a nemzetközi diplomácia számára fontos szimbólum. Azt jelzi, a diplomácia felsőbb hatalom az erőszakhoz képest.”

A külügyminiszter elmondta, Indonézia a kezdetektől támogatja Palesztina harcát és nemcsak azzal segített, hogy a megfigyelői státusz megadása mellett szavazott, de, más országok képviselőivel együttműködve, a konfliktus feloldásához vezető megoldás kidolgozásában is aktív szerepet vállalt.

Mint ismeretes, az ENSZ közgyűlése pénteki ülésén Palesztinát megfigyelői „nem tagállam” státusszal ruházta fel (ezzel a státusszal rendelkezik pl. a Vatikán is), amellyel ugyan a közgyűlésben szavazathoz nem jut, de feljogosítja őket, hogy részt vegyenek az ENSZ több szakosított szervezetének munkájában.

A 181 tagállam közül három nem vett részt a szavazáson, 138 szavazott igennel, 9 nemmel 41 pedig tartózkodott.

Indonézia reményei szerint a pénteki szavazással megkezdődött konszolidáció idővel elvezet a független Palesztina kikiáltásához, egy olyan független Palesztináéhoz, mely Izraellel békében tud majd együtt élni.

Az indonéz külügyminiszter várakozása egybecseng a Palesztin Hatóság elnökének Mahmúd Abbász nyilatkozatával, mely szerint: „Nem azért gyűltünk ma össze, hogy egy évek óta fennálló államot, vagyis Izraelt megfosszuk a legitimitásától, hanem azért hogy elismerjük a legitimitását egy államnak, Palesztinának melynek végre függetlenné kell válnia.

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu