Kevesebb bürökráciát igér az Indonéz Befektetés-Koordinációs Tanács

2012. november 13. | Forrás: Antara News

Az Indonéz Befektetés-koordinációs Tanács elnöke, Muhammad Charib Basri szerint a bevezetés alatt álló új cégbejegyzési és ügyintéző rendszer nagyban hozzájárulhat az országon belüli befektetések számának további növekedéséhez.


Basri elmondta, hogy adataik alapján a múltban visszatartó erőt jelentett a befektetők számára az esetenként elhúzódó ügyintézési folyamat. "Ezért szükség van rá, hogy az önkormányzatok ennek gyorsításával segítsék a vállalkozókat" - mondta.


Indonézia régiói között versenyhelyzet alakult ki az új rendszer életbeléptetésével kapcsolatban. Basri szerint a verseny hatása egyértelműen pozitív, hiszen az önkormányzatok a befektetések számának növelése érdekében a saját működésüket optimalizálják.


Indonézia belügyminisztere, Gamawan Fauzi tájékoztatása szerint egyelőre Indonézia helyi irányítási szerveinek 80 %-ában került (445 régióban) bevezetésre a rendszer.


Az idén életbeléptetett közszolgálati szabályozás értemében hamarosan egész Indonéziában jóval egyszerűbbé válik az ügyintézés a vállalatok számára.


A Belügyminisztérium vizsgálata alapján jelenleg a leghatékonyabb ügyintéző rendszerrel Palembang, Semarang és Salatiga városai rendelkeznek. A kerületek között Sragen, Purwakarta és Tranggalek míg a tartományok közül Kelet Jáva, Dél Szumátra és Nyugat Jáva jár élen.
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu