Új Fesztivál szinesíti a jakartaiak életét

2012. október 30. | Forrás: Antara News

Jakarta kormányzója, Joko Widodo fontosnak tartja, hogy a főváros az ország egyik kultúrális központjává is váljon. Ennek érdekében már 2013-ban egy új karnevált vezetnek be a város életébe.

A Nemzet Emlékmű Parkban, október 27-én tartott fesztivál a későbbi fesztivál csírájának tekinthető. 2013. június 22-én, Jakarta névadásának 486. évfordulóján rendezik meg majd a Jak („dzsak”) fesztivált. Amennyiben sikeres lesz, a következő években hagyománnyá válhat.

A kormányzó szándéka szerint a fesztivál a betawi, vagyis Jakarta őslakosainak kultúrája köré szerveződik majd. De a legalább háromszáz népcsoportot számláló szigetország más tájai is képviseltetik majd magukat.

Az szervezési előkészületek Januárban kezdődnek és ugyanekkor Indonézia kultúrájáról szóló workshopokat is tartanak. A jövő júniusi fesztivál sikerére nézve jó előjel, hogy a szombati, kisebb ünnepre is több mint tízezren látogattak el.

 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu