Indonézia sikeresen küzd az erdőírtás ellen

2012. 27. | Forrás: Antara News

Susilo Bambang Yudhoyono amerikai látogatása során elmondta, hogy az Indonéz kormány a helyi közösségekkel való együttműködésben megvalósított programja sikeres volt. Az erdőirtás mértéke jelentősen csökkent az országban. 

„Igen nyomasztó tudni, hogy országunkban a demokráciához vezető átmeneti időszakban, 2000-ben 3,5 millió hektár esőerdő pusztult el” – mondta az újságíroknak Yudhoyono New Yorkban, hétfőn.

Ezt követően a kormány számos rendelettel igyekezett megállítani a káros folyamatot. De – mint az elnök elismerte – a helyi közösségekkel (akik az illegális fakitermelés rövidtávú haszonélvezői voltak) való együttműködés nélkül nem lehetett volna végleges megoldást találni.

„Egy fontos döntés volt, amikor elköteleztük magunkat az ENSZ REDD plus programjának megvalósítása mellett, melyet a Norvég kormánnyal közösen hajtunk végre” – mondta az elnök.

Az indonéz kormánynak különös figyelmet kellett fordítania a közgondolkodás megváltoztatására. Arra, hogy az emberek hosszú távon gondolkodjanak és az erdők védelmét így gazdaságilag is hasznosnak láthassák.

Az intézkedések egyik eredménye, hogy immáron a hatalmas erdőkincs 35 %-a a hatóságok közvetlen védelmét élvezi.

A meglévő erdők védelme mellett a kormány igyekszik a korábbi pusztítás okozta károkat is helyrehozni. A kormánypolitikai változás kezdete óta évi egymilliárd fát ültetnek az erdőrehabilitációs program keretében.

Yudhoyono egyúttal felhívta a nemzetközi közösséget, hogy Indonéziával együttműködve igyekezzenek a világgazdaságot egy fenntartható fejlődési pályára állítani.

 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu