Egyre kelendőbbek a balinéz szobrok

2012. 12. | Forrás: Antara News

2012 január-június között Bali szigetének szoborexportja 31 %-os növekedést mutatott. A félév export-teljesítményének értéke elérte 47 millió dollárt.


I Ketut Teneng, a tartomány kormányzóságának szóvivője elmondta, hogy „a fa- és kőszobrok hozzák a legtöbb hasznot a Baliról exportált 17 különböző kézművés termék közül. Bali teljes exportjából 16,89 % ezen két terméknek köszönhető”

A fa- és kőszobrok számára a fő piac Japán, az USA, Szingapúr, Ausztrália, Hong Kong, Olaszország, Hollandia, az Egyesült Királyság, Franciaország és Kína.

A szóvivő elmondta, hogy az export célországainak gazdaságait is érintő globális pénzügyi válság miatt a balinéz kézműves termékek exportja ingadozó. Reményei szerint a jövőben lehetséges lesz a további növekedés, ebben szerepet játszhat, hogy a kézművesek képesek rugalmasan a piachoz igazítani termékeik minőségét és dizájnját.

 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu