Új indonéz hadihajót mutattak be

2012. 12. | Forrás: Antara News

Az Indonéz Haditengerészet világviszonylatban is igen modern hadihajót mutatott be Banyuwangiban, Kelet-Jáván. A hajó különlegessége, hogy képes a radarok elől rejtve maradni.

A hagyományos indonéz tőrféléről elnevezett KRI Klewang hadihajót az indonéz állami North Sea Boats és a PT Lundin vállalat készítette a LOMOCean új-zélandi tervezőirodával együttműködve.

Lizza Lundin, a PT Lundin tulajdonosa elmondta, hogy a legmodernebb technológiát felhasználó új hajó elkészítése 24 hónapott vett igénybe. Feladata Indonézia partmenti vizeinek ellenőrzése lesz, melyhez a könnyű építésű, gyors trimarán test ideális.

A különleges formája miatt a radarok számára láthatatlan Klewangnak még át kell esnie a tesztelési időszakon, várhatóan 2013-tól teljesít majd szolgálatot Indonézia vizein.

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu