2013-ban Indonézia ad otthon az éves APEC találkozónak

2012. 10. | Forrás: Antara News

Az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés éves gyűlésének házigazdája 2013-ban Indonézia lesz. Mint házigazda, az elkövetkező évre célul tűzte ki a regionális gazdasági együttműködések fontosságának előtérbe helyezését.

APEC országok vezetőinek találkozója előtt 2013 októberében üzletemberek számára is rendeznek egy találkozót Balin – mondta el sajtótájékoztatóján Susilo Bambang Yudhoyono, Indonézia elnöke az idei, Vlagyivosztokban megrendezett APEC találkozón, szombaton.

“A következő évi találkozó az ázsiai és csendes óceáni régió rugalmasságát helyezi majd középpontba. Ezek az országok a világgazdaság motorjává válhatnak, hiszen térséget behálózó regionális gazdasági kapcsolatok révén képesek a piaci folyamatokhoz való organikus alkalmazkodásra, ez pedig óriási gazdasági előnyt jelenthet” – mondta Yudhoyono.

Indonézia legutóbb 1993-ban volt az APEC csúcs helyszíne. Az akkor született Bogori Célok dokumentumai a gazdasági együttműködés fejlesztésének alapvető irányadójaként szolgálnak a mai napig a szervezeten belül.

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu