Sikerrel rendezték meg a második Tomohoni Nemzetközi Virágfesztivált

2012. 27.

A festői kisváros Észak-Szulavézin 2006 óta rendezi meg virágkarneválját, melyet egyre nagyobb figyelem övez kül- és belföldi turisták által.


Tomohon Észak-Szulavézi tartományban található a Lokon és a Mahawu hegyek közötti fennsíkon, 700-1000 méteres tengerszint feletti magasságban. A százezres lakosságú város a közeli Manado repülőterén keresztül közelíthető meg és évről évre egyre több turistát vonz ez a tiszta levegőjű gyönyörű vidék.

A város igyekszik kihasználni a természeti adottságait és a helyi virágok sokszínűségét hirdetve 2006 óta (egyelőre kétévente) megrendezi virágfesztiválját, mely idén immár második alkalommal külföldről is fogadott versenyzőket. A 2012-es versenyen több mint száz virágokkal díszített kocsit vonultattak fel a város utcáin. Az eseményhez több előadás, rendezvény és főzőverseny is kapcsolódott.

A sikeresnek mondható fesztivál augusztus 8-12 között mintegy húszezer látogatót vonzott Tomohonba.

 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu