Indonézia gazdasága hamarosan a világ tizedik legnagyobb gazdaságává válhat

2012. 13. | Forrás: Antara News

Indonézia gazdasági minisztere, Hatta Rajasa tegnapi interjújában elmondta; az ország, a jelenlegi növekedési ütemet tartva 2025-re a világ tizedik legnagyobb gazdaságává válik.

A jelenlegi rangsorban 15. helyet elfoglaló országban a minisztérium számításai szerint az egy főre jutó éves bevétel 2014-ig 5000 dollárral emelkedik és 2025-re eléri a 16.000 amerikai dollárt.

A miniszter szerint a komoly kérdésekben nem számításba vett Indonézia a jövőben központi világpolitikai döntések  részesévé válik majd. A lakosság jólétének emelkedésével Indonézia a világ gazdasági problémáinak megoldásában is szerepet játszhat.  

„Indonézia már jelenleg is a G-20-ak tagja, vagyis a világ húsz legnagyobb gazdaságának egyike” – mondta Hatta, hozzátéve, hogy a gazdasági fejlődés tervezésében továbbra is széles néprétegeknek kedvező megoldások híve marad.

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu