392 millió dolláros gyorsvasút beruházás Jakartában

2012. 09.

Az állami tulajdonú PT Adhi Karya 13 kilométeres gyorsvasutat épít Jakarta Kuningan negyede és a belvárosi Sudirman Központi Üzleti Negyed között. A vonal tervezett napi forgalma megközelíti a 80 ezer főt.

A beruházásban részt vesz majd az PT Adhi Karya mellett a PT Jasa Marga autópálya-üzemeltető cég, a PT PLN állami elektromos vállalat valamint Jakarta önkormányzata valamint több állami bank is.

 A 16 állomású gyorsvasútra a jegyek 9500, illetve állami támogatás esetén 9000 rúpiába (mintegy 250 forintba) kerülnek majd. Átadását  2015-re tervezik.

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu