Jakartában már kötelező a 12 tanévnyi tanulás

2012. július 17.

Az Indonéz Állam a jelenlegi 9 tanévnyi kötelező tanulást a közeljövőben 12 évre szeretné kinyújtani. A terv megvalósítása a fővárosban kezdődik az idei tanévvel.

A Jakartai Oktatási Ügynökség vezetője, Taufik Yudi Mulyanto elmondta, hogy a város 1,1 milliárd dollárt különített el a célra. Az összeg mintegy 150 ezer középiskolás között oszlik majd meg.

Mulyanto elmondása szerint a 12 éves kötelező állami oktatási program egyúttal azt is jelenti, hogy a gyermekük továbbtanulásáról gondoskodni kívánó szülőknek nem kell többé aggódniuk a kilencedik év utáni oktatás költségei miatt, hiszen ezek is ingyenessé válnak számukra. A szülőknek nem kell majd fizetniük az egyenruhákért sem.

Jakarta tartomány kormányzója Fauzi Bowo biztosította a szülőket, hogy ez csakugyan így lesz: „ha egy iskola mégis pénzt kérne a szülőktől az egyenruháért, kérem jelentsék azt nekem, vagy a Jakartai Oktatási Ügynökségnél”. Bowo egyúttal a szakképzést biztosító középiskolák nyújtotta lehetőségekre próbálta felhívni a szülők figyelmét. Az ilyen intézmények számára folyamatban van egy szakképzési akkreditációs rendszer kidolgozása. A jövőben, ennek köszönhetően, remélhetőleg növekszik majd a szakoktatás értéke a munkaerőpiacon és a tanulók számára egyaránt.

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu