A Borobudur templom immáron hivatalosan is a világ legnagyobb buddhista műemléke

2012. július 05.

A Guinness World Records a múlt héten, Londonban 396-198-as jegyzékszámon bejegyezte a Borobudurt, mint a világ legnagyobb buddhista templomát.

A rekord felvétele 2012. június 27-én történt, annak ellenére, hogy a templom 1991-óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján.

Purnomo Siswoprasetjo, a Borobudurt, a Prambanan hindu templomot és a Ratu Boko hindu-buddhista épületkomplexumot kezelő park vezetője azt reméli, hogy a világrekord miatt tovább emelkedik az odalátogatók száma.

Az i.e. 750-842 között épült hatalmas építmény egyre több turistát vonz. Összesen 250 ezer ember látogatott el ide 2011-ben, ami 15%-os növekedés az előző évhez képest. Idén pedig az első negyedév 16%-os további növekedést mutatott.

Siswoprasetjo tervei között szerepel, hogy a szintén monumentális Prambanan templomegyüttest és a Prambanannál rendszeresen előadott Ramayana táncelőadást is előterjeszti a Guinness World Records bizottsága felé. Utóbbit, mint a legrégebb óta futó színházi előadást.

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu