Ázsia-történészek világkonferenciája Solo-ban

2012. június 26. | Forrás: Antara News

Mintegy 400 történész találkozik július-2-6 között a közép jávai Solo-ban az Ázsia-történészek Szövetségének (International Association of Historians of Asia) huszonkettedik (kétévente megrendezére kerülő) nemzetközi konferenciáján.

′Az hogy Indonézia, azon belül pedig Solo lett a konferencia helyszíne, azt jelzi hogy Indonézia kultúrális nagyhatalom.” – mondta Wiendu Nuryanti helyettes oktatásügyi és kulturális miniszter.

A nemzetközi szervezet harmadik alkalommal rendez konferenciát az országban. Korábban 1974-ben Yogyakarta, 1998-ban pedig Jakarta látta vendégül a történészeket. Idén az összejövetel az „A múlt emlékezete, a jelen megtapasztalása, a jövő felfedezése” címet kapta.

Bár a konferencia témái szigorúan Ázsiára szorítkoznak, számos történész érkezik majd Ázsián kívülről, Ausztráliából, az USA-ból, valamint több európai országból

A miniszter-helyettes bízik benne, hogy a konferencia nem csak eszmecserét jelent majd, hanem annak pozitív hatása lesz a kulturális javak megőrzéséért folytatott  tevékenyekre is.

Taufik Abdullah, a konferencia rendező-bizottságának elnöke (aki maga is történész) elmondta, hogy 11 al-témával foglalkoznak majd. „Ezek közül izgalmas téma az ázsiai orvoslás története és a (modern) egészségügy kapcsolata.”

Két másik téma, amely feltehetően hevesebb vitákat is kivált majd a tudósok között; a múlt örökségének megőrzésének és korunk trendjeinek viszonya, illetve, a „a határterületek népcsoportjainak helyváltoztatásainak története”

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu