2013-ra a munkanélküliségi ráta tovább csökken

2012. június 25.

Az indonéz kormány becslése szerint a munkanélküliség arány jövő évre a jelenlegi 6,32%-ról 5,8%-ra csökkenhet.

„Az ország gazdasága várhatóan 7%-kal növekedik majd 2012-ben. Ez pedig mintegy 2,5 millió új munkathelyet jelenthet, így munkanélküliség további csökkenése reális kilátás.” – mondta Muhaimin Iskandar, a Humánerőforrás és Transzmigráció-ügyi miniszter.

A mutatók szerint Indonézia az európai pénzügyi válság globális hatása ellenére képes lesz a növekedést ütemét tartani és az új munkahelyek révén a munkanélküliek számát 7,5 millió alá csökkenteni a 240 millió lakosú országban.

„Örülünk, hogy az európai gazdasági válság egyelőre nem érezteti hatását hazánkban, de számítunk rá, hogy közvetve ez a jövőben jelentkezni fog. A kormány, ezért egyeztetett a nagyvállalatok képviselőivel, hogy, amennyiben lehet, azok az esetlegesen mutatkozó keresletvisszaesést ne terheljék a munkaerőpiacra” – mondta a miniszter.

A foglalkoztottsági mutatók között további pozitívumként jelölte meg a miniszter azt, hogy tovább nőtt a formális szektorban dolgozók aránya az informális szektorhoz képesbutt és immáron elérte a 37 %-ot.

 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu