2022-ig 45 új repülőtér épül Indonéziában

2012. június 12. | Forrás: Kontan

Az Indonéz Közlekedési Minisztérium közleménye szerint az elkövetkező tíz évben 45 új repülőteret építenek majd, illetve helyeznek át. Az intézkedés legfőbb célja az indonéz légiközlekedési iparág fejlesztése.

A minisztérium Légiközlekedés-ügyi vezetője, Herry Bakti S Gumay (képünkön) elmondta, hogy a tervezett 45 rerülőtér Indonézia-szerte egyenletesen eloszlik majd. "A fejlesztés első szakaszában, 2017-ig 24 új repülőtér épül majd. A második szakasz, további 21 repülőtérrel, 2022-ig fejeződik be."

A repülőterek építése a már most is dinamikusan fejlődő ágazatnak jelenthet egy újabb lökést. Az utóbbi évek statisztikái szerint az utasok számának emelkedése mellett folyamatosan nő a járatok száma is.

Mostanáig nyolc repülőtér átépítése kezdődött meg: Jambiban (Közép-Szumátra), Malukun, Bengkuluban (Dél-Nyugat Szumátra), Mamasában (Sulawesi), Pápuán (itt összesen három) és Lampungban (Dél-Szumátra).  Ezek, a most átépítésre kerülő repülőterek, jelenleg csak sportrepülők és kisebb utasszállítók fogadására alkalmasak

A minisztérium számításai szerint egy új repülőtér 200 milliárd rúpia felhasználásával építhető fel (amennyiben a kiválasztott helyszín nem igényel különösebb talajmunkákat). Erre az évre a minisztérium 3 trillió rúpiát különített el az építkezésekre.

Herry rávilágított, hogy a fejlesztések révén mind a belföldi, mind a külföldi turizmus felélénkülhet, hiszen Indonéziában még rengeteg alig látogatott érték rejtőzik. Ezek a ma nehezen elérhető célpontok Sulewesin, Pápuán vagy a kisebb szigeteken, a jövőben, várhatóan könnyebben megközelíthetővé válnak.

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu