Indonézia elnöke lemond a palota hűvöséről, hogy példát mutasson

2012. június 06. | Forrás: Kompas

Indonézia elnöke, Susilo Bambang Yudhoyono a Nemzeti Energia-megtakarítási Program élére állt. Az energiahordozók árának nagy mérvű emelkedése miatt egyre fontosabb, hogy megfontoljuk, mire is használjuk az energiát. Az elnök, példamutató módon, a jakartai elnöki palotaegyüttes légkondícionálóit alacsonyabb fokozatba állíttatta.

"Az elnök utasítása alapján hétfőn az elnöki palota hőmérsékletét 25 -ra állította be a palota személyzete" - mondta el az újságíróknak  kedden Julian Alrdin Pasha, az elnök szóvivője.

A légkondícionálók mellett az elnök ugyancsak energiát akar spórolni azzal, hogy a jövőben a palotaegyüttes belső és külső terein, ha csak nem valóban szükséges, nem fogják a világítást felkapcsolni. Pasha elmondása szerint, az elnök reméli, hogy a példát a jövőben más állami intézmények is követni fogják.

Az elnök a példamutatáson túl állami intézkedések révén is az energiamegtakarításra törekszik. Tervei alapján anélkül fogják az államilag támogatott üzemanyagfelhasználást csökkenteni, hogy annak (lakossági) árát növelnék.

Az elnök fontosnak tartja továbbá, hogy a gázimportot csökkentsék. A hazai termelésú gázfogyasztás növelésével a belső piac erősödhet és a gázfelhasználás arányának növelésével részben kiváltható lehet az államháztartást megterhelő kőolaj alapú tüzelőanyagok iránti igény.
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu