Mélytengeri kikötő és úszó repülőtér épülhet Jakartában

2012. április 19. | Forrás: Jakarta Post

A környezeti kihívásokra válaszolva Jakartában mélytengeri kikötőt és egy úszó repülőteret is építhetnek a jövőben – a kormányzó, Fauzi Bowo elmondása szerint.

Egy az ausztrál nagyvárosok fejlesztéséről szóló kiállításon a kormányzó Jakarta kihívásairól és lehetőségeiről beszélt. Bowo “Konkrét de még nem letisztázott” tervekről beszélt, amelyek biztosíthatják a város jövőjét az elkövetkező évszázadban.

"Sajnos fel kellett ismernünk, hogy a Jakartát érő környezeti hatások kezelése nem oldható meg pusztán a szárazföldön. A tengerszint emelkedése és a város északi (a tengerhez legközelebb eső) részén tapasztalható talajsüllyedés az infrastruktúra tengerre való telepítésére kényszerít bennünket. A Tanjuk Priok kikötő így elképzelhető, hogy előbb-utóbb a nyílt vízre költözik majd. A város új ezen kvül az Ezer-szigetek térségében is terjeszkedhetne, itt – 50-100 év távlatában – új nemzetközi repülőtér is épülhetne.”

“Az emberek többségének az a benyomása, hogy a Soekarno-Hatta repülőtér túlzsúfolt. De hova építhetnénk az újat? Javaslatom szerint a várostól északra fekvő szigetek egyikéhez kapcsolva, részben a tengerre épülhetne meg az új repülőtér.”

A víziót a kormányzó a “Now and When: A jövő városa” elnevezésű kiállítás megnyitóján tárta a közvélemény elé. A kiállítás Ausztrália keleti partvidékének nagyvárosaiban és Nyugat-Ausztráliában azt intenzív bányászat következtében mutatkozó környezeti problémákat mutatja be, foglalkozik továbbá, általánosságban a nagyvárosokat napjainkban érő kihívásokkal is.

“Nem minden szempontból szerencsés Jakartát az ausztrál nagyvárosokhoz hasonlítani, de a városokban napjainkban fellépő problémák közül jónéhány globálisan előfordul. A városok népességének robbanás-szerű növekedése és a környezeti terhelés csökkentésének problémái ugyancsak általánosak.”

A Jakartában, a Pacific Place Mall-ban rendezett kiállítás rendezője az Ausztrál Mérnöki Intézet, főtámogatója pedig az ausztrál állam. A kiállítás ingyenesen megtekinthető április 24-éig.
 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu