Indonézia Csodálatos Orchideái

2013. április 04.

ORCHIDEA ÉS BROMÉLIA KIÁLLÍTÁS ÁPRILIS 26-28. KÖZÖTT A VAJDAHUNYADVÁRBAN (MEZŐGAZDASÁGI MÚZEUM)

INFORMÁCIÓ


Dátum: 2013. Április 26 – 28.
Helyszín:1146 Budapest, Vajdahunyadvár, Mezőgazdasági Múzeum
Nyitvatartás: Minden nap 10 – 18 óráig 
Jegyelővétel: 2013. március 19-től a Mezőgazdasági Múzeum (Vajdahunyadvár) jegypénztáránál a Múzeum nyitvatartási idejében.

OTP Szép kártyát és MKB Szép kártyát elfogadunk, valamint bankkártyás fizetés lehetséges.
 

JEGYÁRAK
Felnőtt - 1600 Ft
Nyugdíjas (62 év felett) - 1200 Ft
Diák (6-18 éves kor között) - 1200 Ft
Családi (2 felnőtt + 2-3 gyermek) - 4400 Ft
Csoportos (előre bejelentett min. 15 fős csoport)  - 1200 Ft
Ha itt a tavasz, akkor itt az orchidea kiállítás ideje is. Mint minden évben, idén is várja látogatóit a tavaszi Orchidea és Bromélia Kiállítás a Magyar Orchidea Társaság rendezésében. Ebben az évben a Társaság Indonézia vadregényes tájain, sűrű erdőségeiben, a vulkánok lábainál és a tengerparton élő szebbnél szebb orchideákat szeretné megmutatni a nagyközönségnek. Indonézia távol esik hazánktól, szinte a világ túlsó felén található ez a több mint 17000 szigetből álló egzotikus, gyönyörű  ország, a maga páratlan állat- és növényvilágával. Tudjuk, hogy itt él a szumátrai tigris, és itt működik 
 a világ egyetlen orángután parkja, ahol évek óta komoly erőfeszítések folynak e kihalófélben lévő faj megmentéséért.

Arról már kevesebb szó esik, hogy a „földi paradicsom” hírében álló Indonézia nemcsak ritka állatfajairól híres, hanem káprázatosan gazdag növényvilágáról is. E sok szigetből álló ország több mint 5000 orchideafaj hazája. Itt fedezték fel többek között a manapság oly népszerű lepkeorchideát, a Phalaenopsist is. Érdekessége a dolognak, hogy egy lepkegyűjtő látta meg Indonézia legkeletibb sziget-csoportján a faágról lecsüngő, gyönyörű, hófehér virágú orchideát, amit első pillanatban pillangónak nézett. Erre utal a növény neve is. Ma már számtalan hibridje elérhető e csodálatos növénynek, amely az évek során sok otthonban szobanövénnyé vált. 

A hosszan elnyúló szigetcsoportot változatos időjárási viszonyok jellemzik, megtalálható itt a meleg,  párás esőerdő, a monszun övezet, amelyben az esős és száraz időszakok váltakoznak, és vannak magas hegységek is,  ahol a hőmérséklet alacsonyabb, a levegő frissebb. Ezeken a tájakon valóban minden adott ahhoz, hogy az orchideák gazdag változatossága kiteljesedjék. A rizsföldek, a tea- és kávéültetvények szegélyein ott csüngenek a fákon az élénk színű, illatos orchideák, de az igazi, háborítatlan békét és a túlélést a számtalan nemzeti park biztosítja számukra. 

Ennek a gazdag növénykincsnek egy részét mutatja be a Magyar Orchidea Társaság a tavaszi kiállításán, idecsempészve a távoli Indonézia esőerdeinek hangulatát.

A csodálatos, színes-illatos orchideákon kívül természetesen az orchideák gondozásával foglalkozó előadásokkal, szaktanácsadással, átültetési bemutatókkal is várja az Orchidea Társaság a kedves látogatókat a Mezőgazdasági Múzeumban, április utolsó hétvégéjén.  Mint mindig, most is lesz lehetőség arra, hogy az érdeklődők – kedvet kapva e gyönyörű növények otthoni tartásához – a kiállításon jelen lévő hazai és külföldi kereskedőknél beszerezhessék azt az orchideát, amire vágynak. 

A belépőjegyek az Oázis kertészeti áruházaiban levásárolhatók. A levásárlás feltételei az Oázis honlapján megtekinthetők

 

 

2013. október 16-20-ig tart majd a 28. Trade Expo Indonesia. A korábbi alkalmaknak megfelelően a Trade Expo Indonesia 2013 Indonézia legjobb export termékeit vonultatja fel az ipar, a bányászat, a mezőgazdaság területéről egészen a kézműves szektor termékeiig Jakarta Kemayoran kerületében 2013. október 16-20-a között.
Magyar-indonéz rektori fórumot tartottak hétfőn Budapesten: a rendezvényen a két állam felsőoktatási intézményeinek vezetői az orvosi, gazdasági és mérnökképzésben, valamint a humán és társadalomtudományok területén is szorosabb szorgalmaztak.
Június 7-én és 8-án a Millenáris park indonéz díszbe öltözött. Balinéz pendzsor bambuszok, jávai napernyők és észak-szumátrai ulosz szöttesek tették különlegessé a hétvégét. A két szervező, az Indonéz Köztársaság Budapest Nagykövetsége és az Indonéz Kereskedelemfejlesztési központ gondoskodott a kitűnő hangulatról.
Június 1-én Yogyakarta polgármesere, Drs. H. Haryadi látogatást tett Habis Lászlónál, Eger polgármesterénél.
2013. június 7-én és 8-án, jótékonysági vásárt rendezünk a Millenáris parkban. Vendégeinket kézműves termékekkel, játékokkal és kulturális programmal várjuk. A rendezvény látogatói között két indonéziai utat sorsolunk ki!
A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Karán, Szekszárdon Indonéz Nap kerül megrendezésre 2013 május 7-én.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu